Iubesc muntele ...

Iubesc muntele ...

    Am participat la expediţiile organizate în anii 1968-1970 de Casa Pionierilor din Iaşi, cu domnul Profesor Stelian Chiriac. În vara anului 1979, într-o tabără de marcaj turistic organizată de Casa Studenţilor şi BTT, am cunoscut, în condiţii deloc uşoare, caracterul şi capacitatea de bun organizator a viitoarei mele soţii, Cecilia. În fiecare vară, mai demult împreună cu Andrei, acum e rândul lui Vlad, urcăm pe Vârful Toaca, în semn de omagiu adus Olimpului românesc, îmbogăţit cu legendele noastre.

img

Iubesc sportul ...

Iubesc sportul ...

    La vârsta de 10 ani, am fost selectat pentru „colectivul 3” de atletism al Liceului „Eminescu” de către celebrul antrenor Ion Puică. Nu am depăşit nivelul de echipa liceului sau a cartierului („Gloria Sărărie”, ce vremuri ...), dar am rămas un adept al echipei, al competiţiei corecte, bazate pe fair-play şi pe principiul coubertinian al participării. Astăzi practic săptămânal doar sporturi care nu implica contact direct cu adversarul: tenis de masă, jogging pe pista de tartan a stadionului „Emil Alexandrescu” (excelentă iniţiativă a Consiliului Local), dar mai ales tenis de câmp.

img

Iubesc teatrul, filmul şi lecturile ...

Iubesc teatrul, filmul şi lecturile ...

    Imi place să fiu informat, să extrag din presă ştirile care au legătură (nu neaparat directă) cu activitatea mea, cu viaţa cetăţii. În studenţie am lucrat ca redactor şef adjunct al revistei „Viaţa Politehnicii”, sub conducerea profesorului filozof N. V. Turcu. Alături de colegul şi prietenul Daniel Condurache, am preluat ştafeta în 1975, de la Silviu Lupescu (Editura Polirom) şi Cristina Mihailescu (Senior Application Engineer la Avensys Solutions-Canada). După trei ani am predat-o lui Victor Grigoraş şi Ancăi Andrieş.

  • Telefon:
    +4 0721 571 325

  • Adresa:
    Iasi, Romania

Copyright 2017 © Alexandru Sălceanu - Toate drepturile rezervate